You are currently viewing Kauppalehti 11.9.2019: Suomalaiselle mikrobiteknologiayritykselle miljoonarahoitus

Kauppalehti 11.9.2019: Suomalaiselle mikrobiteknologiayritykselle miljoonarahoitus

Mikrobiteknologiayritys ProtectPipe on saanut rahoitusta Business Finlandilta ja EU Horizon 2020 -ohjelmasta.

Anna Juvonen

ProtectPipe on ennaltaehkäiseviä viemärinhoitoratkaisuja kehittävä mikrobiteknologiayritys. Yritys on saanut Business Finlandin myöntämän 1,25 miljoonan suuruisen Nuoret innovatiiviset yritykset (NIY) -rahoituksen sekä EU Horizon 2020 -ohjelman SME Instrument -rahoituksen. SME Instrument -rahoituksen suuruus ensimmäisessä vaiheessa on 50 000 euroa ja toisessa vaiheessa jopa 2,5 miljoonaa euroa. Yrityksen mukaan EU Horizon 2020 -ohjelman SME Instrument -rahoitus on suunnattu innovatiivisille pk-sektorin yrityksille, jotka pyrkivät kehittämään kasvupotentiaaliaan ja havittelevat kasvua Euroopan tai maailman markkinoille. 

Rahoitusten avulla yritys aikoo kasvaa kansainvälisillä markkinoilla ja kehittää mikrobi-innovaatiollaan risteilijöiden jätevedenkäsittelyä. Vuonna 2016 perustetulla yrityksellä on jälleenmyyntiä Norjassa, Virossa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Vuonna 2018 yritys teki lähes 1,2 miljoonan euron liikevaihdolla 122 000 euron tuloksen.

”Rahoituksen ansiosta meillä on loistava mahdollisuus kasvattaa kansainvälistä liikevaihtoa. Aiomme myös laajentua ulkomaille perustamalla toimivan myyntiorganisaation Norjaan”, sanoo tiedotteessa hallintojohtaja Hannu Keränen.

ProtectPipen mikrobiliuoksen sisältämät bakteerit syövät putkistossa rasvaa ja muuta orgaanista jätettä. Liuosta annosteleva esikäsittelyjärjestelmä asennetaan laivan putkiston alkupäähän, jolloin bakteerit lisääntyvät ja toimivat koko jätevesijärjestelmän pituudella. 

”Bakteerit tehostavat jätevedenpuhdistusta ja laiva tuottaa puhtaampaa jätevettä. Tavoitteena tulevaisuudessa on osittain korvata laivojen tehottomat jätevesijärjestelmät orgaanista ainetta syövillä bakteereilla”, yritys kertoo.

Yritys kertoi elokuussa saaneensa 200 000 euron sijoituksen hallituksen puheenjohtajana aloittaneelta Ilkka Ruotsilalta. Ruotsila on sijoittajana useissa finanssi- ja kiinteistöalan yhtiöissä, ja hän on aiemmin toiminut muun muassa hallituksen jäsenenä äänieristettyjä tiloja, kuten toimistojen puhelinkoppeja valmistavassa Frameryssa.

ProtectPipeen ovat sijoittaneet myös rakennusyhtiö Lemminkäisen entinen konsernijohtaja Timo Kohtamäki ja ravintolakonserni NoHo Partnersinkansainvälistymisjohtaja Juha Helminen.

ProtectPipen osaketta saa ostettua Privanetin kasvulistalta.

Voit lukea jutun myös suoraan Kauppalehdestä!

Vastaa