Usein kysytyt kysymykset

Kaikki mikrobiliuoksesta

Liuos sisältää viittä eri bakteerikantaa, jotka ovat liuoksessa vegetatiivisessa, mutta nopeasti aktivoituvassa muodossa. Nämä bakteerit on erityisesti kehitetty sietämään teollisia pesuaineita, korkeita lämpötiloja, vaihtelevia pH-arvoja ja muita jätevesijärjestelmien haastavia olosuhteita. Bakteerit käyttävät ravintonaan orgaanista jätettä, selluloosaa, rasvaa, tärkkelystä, proteiinia, ja viides anaerobisissa olosuhteissa viihtyvä kanta syö rikkivetyä. Nämä aineet muuttuvat bakteerien aineenvaihdunnan kautta vedeksi, hiilidioksidiksi ja bakteerien biomassaksi.

Mikrobiliuoksen sisältämät bakteerikannat kirjaimellisesti syövät orgaanisen jätteen viemäriputkistoista. Tämän jälkeen ne muodostavat putken sisäpintaan biofilmin, joka estää uuden orgaanista aineksen tarttumisen viemäriputkiin. Orgaanisen jätteen poistuessa viemäriputkista, ei tukoksia tai putkia voimakkaasti syövyttävää ja pahanhajuista rikkivetyä pääse syntymään. Kun viemäriputkia syövyttävän rikkivedyn muodostuminen loppuu, putkiston elinikä pitenee.

Mikrobiliuos on valmiiksi vegetatiivisessa tilassa, joten se alkaa lisääntymään ja syömään orgaanista jätettä heti viemäriputkistoon päästyään. Biologinen puhdistumisprosessi ei kuitenkaan ole välitön, vaan tuloksia syntyy ensimmäisten viikkojen aikana. Mikrobiliuosta ei suositella akuutteihin putkitukoksiin vaan niiden ennaltaehkäisyyn.

Mikrobiliuoksen teho perustuu jatkuvaan käyttöön. Kun mikrobiliuosta annostellaan säännöllisesti, bakteerikannat pysyvät elossa, jolloin ne pystyvät poistamaan orgaanista jätettä kaiken aikaa. Mikäli käyttö lopetetaan, alkaa viemäriputkiin ajan kuluessa kertymään uutta orgaanista jätettä. Tällöin päädytään takaisin alkutilanteeseen, jossa putkeen kertynyt jäte muodostaa tukoksia sekä mädäntyessään tuottaa pahanhajuista ja putkistoa syövyttävää rikkivetyä.

Mikrobiliuos ei ole syövyttävää, eikä se ole ihmisille tai eläimille haitallista. Mikrobiliuoksen sisältämä 1,2-benzisothiazolin- 3-one säilöntäaine tai pintajännitettä poistava alkoholi C7-C21 voivat kuitenkin aiheuttaa allergisen reaktion. Liuoksemme on täysin ympäristöystävällistä. 

Orgaanisen jätteen aiheuttamia ongelmia on perinteisesti pyritty ratkaisemaan vahvoilla kemikaaleilla, kuten happo-, lipeä- tai entsyymipohjaisilla aineilla, jotka toimivat toki nopeasti liuottaen tukokset tieltään. Nämä aineet ovat kuitenkin haitallisia sekä käyttäjän terveydelle että luonnolle. Kemikaalit eivät myöskään poista ongelmaa, vaan siirtävät sitä vain eteenpäin. ProtectPipen perustamiseen johtanut tavoite olikin löytää turvallinen, ympäristöystävällinen, tehokas ja ennen kaikkea lopullinen ratkaisu orgaanisen jätteen poistamiseen.

Viemäreissä oleva orgaaninen jäte on banaanikärpäsille ja sokeritoukille otollinen lisääntymisalusta. Kun mikrobiliuoksen sisältämät bakteerikannat poistavat viemäriputkistoihin kerääntyneen orgaanisen jätteen, katoaa myös hyönteisten kasvualusta, eivätkä ne pysty enää lisääntymään. Tämä tarkoittaa sitä, että banaanikärpäsistä ja muista hyönteisistä päästään lopullisesti eroon. Mikäli banaanikärpäsongelmat kuitenkin johtuvat esimerkiksi mädäntyvistä bioroskista tai hedelmistä, ei mikrobiliuos tällöin tehoa ongelmaan.

Orgaanista jätettä päätyy jatkuvasti putkiin, esimerkiksi pyykinpesun, tiskaamisen, suihkussa käynnin ja WC:ssä asioinnin seurauksena. Toisin sanoen orgaanista ainetta on putkistoissa aina. Jos ravintoa ei putkissa enää ole, mikrobiemme toiminta yksinkertaisesti lakkaa.

Kaikilla tuotteillamme on omat käyttö- ja annosteluohjeensa, jotka lähetämme aina tilauksen mukana asiakkaalle. Verkkokauppatuotteidemme annosteluohjeet löydät tuotteiden lisätiedoista.

Mikrobiliuoksen toimivuus perustuu biologiseen prosessiin, johon kuluu aikaa. Emme siis suosittele aineen käyttöä tukoksien avaamiseen vaan ennaltaehkäisevään hoitoon, jolloin tukoksia ei pääse muodostumaan. Jos sinulla on akuutti tukos, suosittelemme, tukoksen rassaamista auki, jonka jälkeen voit aloittaa ennaltaehkäisevän hoidon. Näin voidaan varmistaa, ettei tukoksia pääse enää syntymään.

Voi käyttää. Tuotetta voi huoletta käyttää kaikkiin viemäriputkistoihin, ikään ja kuntoon katsomatta. Tuote on turvallisuusluokitukseltaan H1, eli se ei sisällä yhtäkään varoitusmerkkiä. Tästä syystä, se ei myöskään haurastuta putkia lainkaan. Tuotteemme tarkoitus on suojata putkia ja pidentää niiden käyttöikää monilla vuosilla.

Tuotteen vaikutus ympäristöön

ProtectPipen mikrobiliuokset ovat täysin ympäristöystävällisiä, ja niiden käyttäminen on hyväksi vesistöille monilla tavoin. Mikrobiliuoksemme bakteerit kasvatetaan viljelmillä ympäri Eurooppaa, ja niiden sekoitus sekä pakkaaminen tapahtuvat suomessa. Tuotteemme ovat täysin luonnonmukaisia ja kemikaalittomia, sekä turvallisuusluokitukseltaan H1, eli eivät tarvitse yhtäkään varoitusmerkkiä. Mikrobit eivät aiheuta ongelmia ympäristölle yhdessäkään vaiheessa elinkaartaan. Tuotteemme korvaavat perinteiset viemärinavaustuotteet.

Mikrobiliuoksemme käyttö vähentää Itämeren ravinnekuormitusta. Liuoksen bakteerit syövät orgaanista jätettä jätevedestä puhdistaen sitä kaikissa vaiheissa viemäriputkesta vedenpuhdistamolle saakka. Vedenpuhdistuslaitoksen toiminta tehostuu, jolloin riski saastuneen veden päätymisestä vesistöihin laskee. Laivat, joissa vedenpuhdistusta saadaan tehostettua, laskevat salmiin ja mereen yhä puhtaampaa vettä. Tekemällä ympäristöystävällisyydestä taloudellisesti kannattavaa, kannustamme yhä useampaa yritystä toimimaan vastuullisesti ja kestävästi.

Ei vaikeuta lainkaan. Meillä on useita tyytyväisiä vesilaitoksia asiakkainamme.

Saatavilla olevat ratkaisut

Omakotiasujat voivat tilata PUTKIPÖPÖ Kodin Mikrobi -mikrobiliuosta tai Turva+ ennaltaehkäisevän viemärinhoitopalvelun kätevästi verkkokaupastamme. PUTKIPÖPÖ Kodin Mikrobi -mikrobiliuosta on saatavilla viiden litran kanistereissa. Turva+ ennaltaehkäisevässä viemärinhoitopalvelussa asiakkaalle toimitetaan kerran kuukaudessa 6 kpl annospusseja, jotka tyhjennetään aina lähetyksen saapuessa jokaiseen viemäripisteeseen. Asiakas voi valita 1 kk, 12 kk tai 60 kk mittaisen sopimuskauden.

Räätälöimme jokaiselle taloyhtiöasiakkaallemme juuri heidän tarpeisiinsa sopivan ratkaisun. Tällä hetkellä tarjoamme taloyhtiöille kolmea eri palvelumallia taloyhtiön kohtaamista viemärihaasteista, koosta ja asukkaista riippuen. Turva-ratkaisussa taloyhtiöön asennetaan pieniä automaattiannostelijoita, jotka hoitavat yhtiön pohja- ja pystyviemärit. Varma-ratkaisussa taas taloyhtiön pohjaviemäriin asennetaan automaattiannostelija. Kolmas ja kaikkein kokonaisvaltaisin ratkaisu on Turva+, jossa asukkaille lähetetään 6 kpl annospusseja kerran kuukaudessa. Asukkaat tyhjentävät annospussit jokaiseen viemäripisteeseen aina lähetyksen saapuessa, jolloin saadaan hoidettua kiinteistön kaikki viemärilinjat. Jos haluat tietää lisää taloyhtiöille tarjoamistamme palvelumalleista, jätä yhteystietosi sivun alaosassa olevaan lomakkeeseen, niin olemme teihin yhteydessä.

Tarjoamme ravintola-asiakkaillemme heidän tarpeisiinsa yksilöllisesti räätälöityjä ratkaisuja. Olemme kehittäneet erityisesti ravintolasegmentille kaksi tuotetta: BioFlow-mikrobiliuoksen sekä BioFloor-lattianpesuaineen. Tuotteidemme avulla voidaan pidentää ravintolan rasvakaivon tyhjennysväliä ja pitää huolta sen toimintakunnosta. Mikrobiliuos hoitaa myös viemäriputkia ja estää liiketoiminnan kannalta ikävät putkitukokset. Jos haluat tietää lisää ratkaisuistamme ravintoloille, jätä yhteystietosi sivun alaosassa olevaan lomakkeeseen, niin olemme teihin pian yhteydessä.

Risteilijöille, laivoille ja satamille tarjoamme eri tuotteistamme räätälöityjä kokonaisuuksia, jotka vastaavat aina asiakkaan tarpeita. Ratkaisujemme avulla voidaan hoitaa sekä viemäriputkia että jätevesisäiliöitä ja puhdistaa jätevettä. Viemäriputkien ja jätevesisäiliön hoito estää tukoksia, hajuhaittoja ja pidentää putkien elinkaarta. Puhdistamalla jätevettä tuotteemme avulla, voidaan korotetuista jätevesimaksuista päästä kokonaan eroon.

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota meihin yhteyttä! Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

OTA YHTEYTTÄ

Voit ottaa meihin yhteyttä soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai lomakkeen kautta.

[email protected]
010 574 9990
Kalevankatu 20
00100 Helsinki