You are currently viewing Mikrobien avulla viemäreitä puhdistava suomalaisyritys laajenee Dubaihin – miljoonamyyntiä haisevista golfkentistä, ravintoloista ja pilvenpiirtäjistä (Tekniikka&Talous 8.6.2017)

Mikrobien avulla viemäreitä puhdistava suomalaisyritys laajenee Dubaihin – miljoonamyyntiä haisevista golfkentistä, ravintoloista ja pilvenpiirtäjistä (Tekniikka&Talous 8.6.2017)

Tekniikka&Talous 8.6.2017 Matti Keränen

Suomalainen mikrobiliuksella viemäreitä puhdistava Protectpipe laajenee Dubaihin. Yritys on solminut paikallisen kumppanin kanssa myyntisopimuksen. Tavoitteena on pilotoida mikrobiliuoksen käyttö 60 kohteessa puolen vuoden aikana Dubaissa. Loppuvuoden myyntitavoitteeksi on asetettu miljoona euroa.

“Asukaslukuun verrattuna Dubaissa on enemmän ravintoloita kuin missään muulla maailmassa. Kasvavan, nuoren, väestön kulutustottumukset vahvistavat tuotteemme markkinapotentiaalia, sillä tällä hetkellä jo 66 prosenttia prosenttia asukkaista syö ulkona vähintään kerran viikossa, ja 17 prosenttia päivittäin”, kertoo ProtectPipen Dubain myynnistä vastaava Henrik Mattila-Kuusniemi.

Protectpipe uskoo kasvattavansa nopeasti markkinaosuutta Dubain kiinteistöhuollossa. Lisäksi alueen muut emiraatit ja valtiot ovat yrityksen tähtäimessä.

“Dubaissa useiden vuosien trendi ovat olleet valtavat investoinnit uudisrakentamiseen, mitä on toteutettu pitkälti kuumasta markkinasta kiinnostuneiden kansainvälisten sijoittajien rahoilla. Tässä on meidän mahdollisuutemme.  Nopeista voitoista haaveilleet sijoittajat eivät ole olleet kiinnostuneita pitkän tähtäimen kiinteistöhuollon toimista. Tämä uinuva pommi alkaa hiljalleen purkautua.”

Myös alueen lukuisat golfkentät ovat yrityksen tähtäimessä. Erityisesti golfkenttien tekojärvien puhdistaminen ja hajuhaittojen poistaminen on yrityksen tähtäimessä.

“Dubain huviloiden ja pilvenpiirtäjien viemärinhoidossa riittää tehtävää. Alueen monilla golfkentillä on samoin mielenkiintoinen markkinarako. Kentille rakennetut keinojärvet keräävät myös orgaanista jätettä ja aiheuttavat imagostaan tarkoille yhtiöille kiusallisia haittoja esimerkiksi todella epämiellyttävien hajujen muodossa sekä muodostamalla kasvualustan moskiitoille ja muille hyönteisille”, raottaa Mattila-Kuusniemi yrityksen kasvusuunnitelmia.

Yritys aikoo laajentua 1,5 vuoden sisällä kuuteen uuteen maahan.

ProtectPipe tavoittelee tammikuun joukkorahoituskierroksella kasvuun kerätyn 850 000 euron rahoituksella neljän miljoonan euron myyntiä tänä vuonna.

Vastaa