Oma tili My account My account Konto Minu konto

Ennakoiva viemärinhoito – kuin hampaiden pesu putkistoille.

Preventiv rörvård – som tandtvätt för rören

Preventive sewer care – like a toothbrush for the pipeline.

Preventive sewer care – like a toothbrush for the pipeline.

Putkitukokset johtuvat usein arkisesta toiminnastamme, mutta yhtälailla pienillä teoilla on suuri vaikutus putkitukosten estämiseksi. Nyrkkisääntönä omassa toiminnassaan kannattaa noudattaa HSY:n viemärietikettiä, jonka mukaan viemäriin saa laittaa vain wc-pöntön huuhteluvesiä, astian- ja pyykinpesuvesiä sekä peseytymisessä tai siivouksessa käytettyjä vesiä. Jopa pieni ylimääräinen roska, kuten pätkä hammaslankaa, voi tukkia putken. Kokosimme vinkit, joiden avulla ennaltaehkäiset putkitukoksia.

Kaada ylijäänyt öljy ja paistorasva esimerkiksi tyhjään maitotölkkiin ja heitä rasva astioineen sekajätteeseen.

Esimerkiksi fetajuuston, aurinkokuivattujen tomaattien ja oliivien öljymarinadit voi hyödyntää uudelleen muiden ruokien maustamisessa.

Mikäli viemäriin on päätynyt ruoantähteitä esimerkiksi tiskaamisen yhteydessä, valuta kuumaa vettä. Näin ruoantähteet etenevät putkistossa todennäköisemmin.

Varmista, että viemäreissä on ritilä. Suuri osa viemäriin pyrkivästä jätteestä jää ritilään kiinni. Ritilä kannattaa puhdistaa säännöllisesti, jotta roskat eivät estä veden valumista viemäriin.

Ole erityisen tarkkana nestemäisestä kiinteäksi muuttuvien aineiden kanssa. Esimerkiksi liima, maali ja vaha muuttuvat ajan myötä kiinteäksi. Putkistoon päätyessään ja kiinteytyessään aine jää helposti jumiin ja aiheuttaa tukoksia.

Hanki kaikkien viemäreiden läheisyyteen roskis. Roskien hävittäminen asianmukaisella tavalla on  helpompaa, kun roskakori on käden ulottuvilla.

Tarkasta viemärietiketin noudattamisesta huolimatta putkistoihin päätyy aina jonkin verran orgaanista jätettä. PUTKIPÖPÖ Kodin Mikrobi -liuoksemme tarjoaa ratkaisun orgaanisen jätteen ympäristöystävälliseen poistoon. Liuoksen mikrobit käyttävät orgaanista jätettä ravintonaan hävittäen sen putkistosta. Jätteen poistuttua mikrobit muodostavat putkien sisälle suojaavan biofilmin, joka estää orgaanisen jätteen kiinnittymisen putkeen. Liuosta annostellaan viemäreihin viikoittain ohjeistuksen mukaisesti. Pääset hankkimaan mikrobiliuosta kotiisi tästä.


Lähteet: Family Handyman, PlumbingTodayHSY:n viemärietiketti ja Ilta-Sanomat

 

Pin It on Pinterest

X