You are currently viewing Viemäritukos – voiko siltä välttyä?

Viemäritukos – voiko siltä välttyä?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Iltalehden mukaan Lontoon viemäreistä on juuri löydetty jättimäinen viemäritukos. 130 tonnin rasvatukoksen raivaamiseen menee ainakin 3 viikkoa, sillä viemäri on tukossa jopa 250 metrin matkalta. Tilanteesta aiheutuu turhia kuluja ja vaivaa kaupungille, sillä tilanne olisi Thames Waterin jäteasioista vastaavan johtajan Matt Rimmerin mukaan ollut vältettävissä.

Lontoon putkistohan on vanha, osittain jopa peräisin 1800-luvulta. Voiko ongelma koskea meitäkin?

Viemäritukokset eivät ole vain kaukainen murhe, ja rasva ja muu orgaaninen jäte ovat riesana lähempänäkin kotia. Kesän alussa Munkkiniemenrannassa maanalainen jäteputki tukkeutui ja alkoi vuotaa aiheuttaen hajuhaittoja paikallisille asukkaille. Myöhemmin nämä putkista vuotaneet jätevedet päätyivät Munkkiniemenrannan vesistöihin ja tekivät alueesta uimakelvottoman juuri kesän ensimmäisten aurinkoisten päivien ajaksi. Tämä ei ole ainutkertainen vahinko vaan samankaltaisia tapauksia on ollut lähiaikoina myös mm. Kuopiossa, Vihtavuorella ja Helsingin Puotilassa.

Kysymys kuuluu – mitä me voimme tehdä asialle välttyäksemme samankaltaisilta tilanteilta jatkossa?

Yksilötasolla voimme kaikki yrittää välttää turhien jätteiden päätymistä viemäriin omilla teoilla arjessa. Kun teet ruokaa, älä kaada ylimääräistä rasvaa ja ruuantähteitä lavuaariin. Jos viemäriin päätyy paljon orgaanista jätettä, eikä sitä huolleta säännöllisesti, viemärin tukkeutumis- ja haurastumisriski kasvaa. Älä myöskään huuhdo vessanpöntöstä alas mitään turhaa, vaan laita käsipaperit, hygieniatuotteet sekä muut roskat roskakoriin.
Vaikka tekisimmekin kaiken oikein, putkistomme kuluvat silti ajan kanssa ja niihin tulee välillä tukoksia. Tällöin pitää turvautua viemärinavausaineisiin, joista suurin osa ei ole ongelmattomia käyttää. Tällä hetkellä kaikki markkinoilla olevat viemärinavausaineet ovat joko vahvoja kemikaaleja sisältäviä myrkkyjä tai entsyymipohjaisia liuoksia, jotka liuottavat rasvan hetkellisesti ja työntävät tukoksia eteenpäin niitä kunnolla selvittämättä.
Eikö olisi mahtavaa jos olisi olemassa tehokas ja ekologinen ratkaisu viemärien ylläpitoon?

Meidän ratkaisumme

PUTKIPÖPÖ Kodin Mikrobi on ennaltaehkäisevä ja ekologinen ratkaisu yleisimpiä viemäriongelmia vastaan. Tuotteemme on kehitetty yhdessä Helsingin Yliopiston biotieteiden laitoksen kanssa.

Lupauksemme on, että PUTKIPÖPÖ:

1. Nostaa viemäriputkiston käyttöikää
2. Puhdistaa tukkeumat putkistosta
3. Poistaa hajut ja hyönteiset (pääse eroon banaanikärpäsistä!

PUTKIPÖPÖ päästää viemäreihin viittä eri hyvää bakteerikantaa, jotka on varta vasten jalostettu selviämään viemäreiden haastavissa olosuhteissa ja kirjaimellisesti syömään pois kaiken rasvan ja muun orgaanisen jätteen. Tuote on ympäristöystävällinen ja täysin turvallinen ihmisille ja eläimille. Suojaa putkistosi ja samalla suojelet luontoa! Tilaa PutkiPöpö Kodin Mikrobi täältä.

Lähteet: Helsingin Sanomat ja Iltalehti

Vastaa