You are currently viewing Viemärin huolto vs. viemärin avaus

Viemärin huolto vs. viemärin avaus

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Mitä eroa on perinteisillä viemärinavausaineilla ja mikrobeihin perustuvalla viemärinhoidolla? Ennakoivan biologisen viemärinhoidon avulla viemärin avaus ei tule enää ajankohtaiseksi, sillä kehittämämme luonnollinen mikrobiliuos ennaltaehkäisee putkitukosten syntymisen. Lyhyesti sanottuna ero on aineiden toimintatavassa. Perinteiset kemikaalit ja entsyymipohjaiset aineet syövyttävät tukoksen auki ja tekevät viemäreistä hetkeksi juoksevia. Elävät mikrobit taas alkavat hiljalleen lisääntyä putkistossa ja  kirjaimellisesti syövät orgaanisen jätteen putkistoista (mm. rasvan, tärkkelyksen ja selluloosan).

Tukoksen avaus vai ennaltaehkäisy?

Ongelmasta riippuen markkinoilla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja viemärin hoitoon. Jos tarvitsee tuotteen, joka välittömästi räjäyttää vaikean tukoksen auki, siinä tapauksessa pitää turvautua vahvoihin, ihmisille ja ympäristölle haitallisiin kemikaaleihin tai painepesuun. Näiden kriisitoimenpiteiden jälkeen voi alkaa taas pohtia, miten voisi ennaltaehkäistä ongelmia ja huoltaa viemäreitä säännöllisesti, jotta välttyisi turhilta tukoksilta, hajuhaitoilta, hyönteisiltä ja huoltokustannuksilta jatkossakin.

Ennakoiva viemärinhoito on pidemmän päälle aina parempi ratkaisu. Vaarallisilla kemikaaleilla saa kyllä nopeasti avattua tukkeutuneen putken, mutta ennakoivalla viemärinhoidolla voi estää tukoksen synnyn, hajut ja hyönteiset. Mikrobit luovat pitkäaikaisen ja hellävaraisen suojan putkien sisäpinnalle, mutta hieman kärsivällisyyttä vaaditaan aluksi, että muistaa kaadella ainetta viemäreihin. Mikrobit eroavat muista viemärinhoitoaineista, sillä aineen teho ja vaikutus vain paranevat ajan myötä.

Pysyvä ratkaisu mikrobiliuoksella

Pysyviin hyviin lopputuloksiin tarvitaan jatkuvaa ylläpitoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita suuria uhrauksia tai ajankäyttöä, sillä putkien ylläpito vaatii vain murto-osan siitä vaivasta, jota käytämme esimerkiksi hampaiden harjaamiseen. PUTKIPÖPÖ Kodin Mikrobi- mikrobiliuosta pitää ensimmäisen viikon “shokkihoidon” jälkeen annostella noin desilitran verran viemäreihin ja jättää vaikuttamaan yön. Jatkossa ylläpito onnistuu lisäämällä kerran kuukaudessa desilitran verran mikrobiliousta viemäreihin. Suosittelemme annostelemaan aineen viemäreihin iltaisin, sillä näin mikrobit saavat vapaasti lisääntyä ja tehota putkissa ilman että juokseva vesi huuhtoo ne pois.

Vastaa