You are currently viewing Viemäreiden mikrobipuhdistaja nelinkertaisti vientinsä (Kauppalehti 9.8.2018)

Viemäreiden mikrobipuhdistaja nelinkertaisti vientinsä (Kauppalehti 9.8.2018)

Janne Pöysti, Kauppalehti 9.8.2018

“Olemme pystyneet osoittamaan, että Pohjoismaissa on ihan samat ongelmat viemäreiden kanssa kuin Suomessakin”, sanoo ProtectPipen hallintojohtaja Hannu Keränen.

Suomalainen, vuonna 2016 perustettu mikrobioteknologia-alan startup-yritys ProtectPipe on päässyt lupaavaan kasvuun kiinni. Ympäristöystävällistä mikrobiliuosta viemäreiden ennaltaehkäisevään hoitoon tuottava yritys nosti liikevaihtoaan 150 prosenttia 1,2 miljoonaan euroon toukokuussa päättyneellä toisella tilikaudellaan. Ulkomaanvienti puolestaan nelinkertaistui lähes 300 000 euroon, kun ProtectPipe laajensi toimintaansa Ruotsiin ja Norjaan.

“Olemme pystyneet osoittamaan, että Pohjoismaissa on ihan samat ongelmat viemäreiden kanssa kuin Suomessakin, mikä antaa ProtectPipelle erinomaiset edellytykset nopeaan kansainvälistymiseen”, hallintojohtaja Hannu Keränen kertoo tiedotteessa.

Viemäreiden mikrobipuhdistaja aikoo jatkossa laajentua Virosta, Ruotsista ja Norjasta Itämerta ympäröiviin maihin. Helsingin pörssiin yritys on kertonut listautuvansa vuoteen 2022 mennessä.

ProtectPipen liikevaihdosta yli puolet tulee ravintoloista. Myös laivayhtiöt ovat tärkeitä asiakkaita.

Viime aikoina yritys on pilotoinut tuotettaan hammaslääkäriasemilla, ja niiden yhtiö odottaa olevan tulevaisuudessa kasvava asiakaskunta.

ProtectPipe pyrkii hallintojohtaja Keräsen mukaan ylläpitämään kolminumeroista kasvuprosenttia myös kuluvalla tilikaudella. Kasvua tavoitellaan hänen mukaansa muun muassa tekemällä pitkäjänteistä työtä kansainvälistymisessä sekä keskittämällä lisää voimavaroja taloyhtiösegmenttiin, niin myynti- kuin tutkimuspuolellakin.

“Toivon, että meille avautuisi enemmän yhteistyömahdollisuuksia isojen yritysten kanssa ja löytäisimme yrityselämän konkareita tukemaan meidän nopeaa kasvua kohti kymmenen miljoonaa euroa vaihtavaa yritystä”, Keränen sanoo.

Voit lukea jutun myös suoraan Kauppalehdestä!

Vastaa