You are currently viewing Suomalaisyhtiö kehitti mikrobiliuoksen, jonka bakteerit ahmivat likaa putkistosta (Helsingin Sanomat 4.6.2017)

Suomalaisyhtiö kehitti mikrobiliuoksen, jonka bakteerit ahmivat likaa putkistosta (Helsingin Sanomat 4.6.2017)

Helsingin Sanomat 4.6.2017

Liuoksen on tarkoitus pidentää putkien käyttöikää.

Olli Pohjanpalo HS.

SUOMALAISYRITYS ProtectPipe yrittää tuoda markkinoille liuoksen, joka yhtiön mukaan pidentää putkien käyttöikää poikkeuksellisella tavalla: liuoksen mikrobit syövät jätettä viemäriputkien ja rasvanerotuskaivon sisäpinnoilta.

Bioflow-niminen liuos on yhtiön mukaan ympäristöystävällinen tuote, kun taas muut entsyymipohjaiset viemärinpuhdistusaineet sisältävät ”myrkkyjä” ja niiden käsittely vaatii varovaisuutta.

Viime viikolla yhtiö kertoo saaneensa uusia lupaavia tuloksia myös siitä, että tuote pystyisi hajottamaan virtsakiveä putkien reunoilta.

Tuloksia Bioflow’n toiminnasta yhtiö on kerännyt pilottihankkeissa. Niissä yhtiö tekee sopimuksen esimerkiksi ravintolan kanssa. Ensin putket kuvataan, sitten mikrobiliuosta syötetään putkiin muutaman kuukauden ajan ja viimeiseksi lopputulos kuvataan uudestaan.

”90 prosenttia asiakkaista, joille olemme pilotin tehneet, on ottanut vuosisopimuksen”, sanoo yhtiön hallintojohtaja Hannu Keränen.

TÄHÄN SAAKKA ProtectPipe on kohdentanut markkinoinnin pääasiassa taloyhtiöille ja ravintoloille.

”Taloyhtiöasiakkaita on vähän alle 20, mutta ravintola- ja tuotantolaitosasiakkaita on yli 200”, Keränen sanoo.

Ravintoloille yhtiö tarjoaa valmista konseptia. Yhtiö myy ravintolalle pumpun ja asentaa sen ravintolan astianpesukoneen viemäriin. Laite syöttää liuoksen viemäriin ja rasvanerotuskaivoon automaattisesti öisin.

Keränen sanoo, että yhtiö kehittelee kerrostaloihin vastaavaa systeemiä, jossa nesteen annostelu tapahtuisi katolta hormin kautta putkistoon.

MIKROBILIUOKSEN verkkokauppa on jo alkanut, ja tavoitteena on saada liuos myös kauppojen hyllyille kotitalouksien ostettavaksi.

Yhtiö pohtii parhaillaan, miten se saisi kuluttajat luottamaan aineen toimivuuteen.

ProtectPipe on miettinyt, voisiko Helsingin yliopisto tehdä luotettavan tutkimuksen Bioflow-aineen tehosta. Keränen kuitenkin sanoo, että tutkimuksen hyödyt ovat vielä hahmottumatta ja siksi tutkimus on vielä suunnittelupöydällä.

Pilottimalli, jossa yhtiö käy ravintoloissa esittelemässä ainetta, on hidas ja kallis.

”Jos saisimme luottamusta, että tämä toimii, se auttaisi bisnestä”, Keränen toteaa.

”Me tiedämme, että aine toimii”, hän sanoo – mutta se ei riitä.

”Parhaat referenssit saadaan vedenpuhdistuslaitoksista. Nyt on saatu Siuntion vesilaitokselta hienoja tuloksia.”

Oikaisu 5.6. kello 12:00. Lause, jossa sanottiin että asiakkaita yhtiöllä on alle 20, on korjattu seuraavasti: Taloyhtiöasiakkaita on vähän alle 20, mutta ravintola- ja tuotantolaitosasiakkaita on yli 200.

Vastaa