You are currently viewing Suomalaismikrobit puhdistamaan Dubain golfkenttien tekojärviä (Kauppalehti 8.6.2017)

Suomalaismikrobit puhdistamaan Dubain golfkenttien tekojärviä (Kauppalehti 8.6.2017)

Kauppalehti 8.6.2017 

Suomalainen mikrobioteknologiayritys ProtectPipe laajentaa Arabiemiraattien Dubaihin.

Anna Juvonen KL. Kuva: Lauri Olander

Yritys tuottaa eläviä mikrobikantoja sisältävää ympäristöystävällistä viemärinhoitoliuosta, joka poistaa orgaanisen jätteen putkistosta ja rasvakaivosta. Laajentumisen myötä mikrobeilla pyritään puhdistamaan myös Dubain golfkenttien tekojärviä.

ProtectPipe on yhdessä Helsingin yliopiston mikrobiologien kanssa kehittänyt kannan, joka kestää vaativat olosuhteet sekä merkittävät lämpötilaerot ja ph-arvojen muutokset. Liuos sisältää viittä eri bakteerikantaa, jotka yhdessä poistavat putkistosta niin rasvan, proteiinin, tärkkelyksen, selluloosan kuin rikkivedyn.

Yrityksen tavoitteena on kahmia nopeasti markkinaosuutta Dubain kiinteistöhuollossa. Yrityksen ensimmäisenä tavoitteena on myynnin avaaminen erityisesti ravintolasektorissa.

“Kiinteistömarkkinat operoivat sykleissä, eikä Dubai eroa tässä kohtaa kotimaasta. Dubaissa useiden vuosien trendi on kuitenkin ollut valtavat investoinnit uudisrakentamiseen, mitä on toteutettu pitkälti kuumasta markkinasta kiinnostuneiden kansainvälisten sijoittajien rahoilla. Tässä on meidän mahdollisuutemme. Nopeista voitoista haaveilleet sijoittajat eivät ole olleet kiinnostuneita pitkän tähtäimen kiinteistöhuollon toimista, ja tämä uinuva pommi alkaa hiljalleen purkautua”, kertoo tiedotteessa ProtectPipen hallintojohtaja Hannu Keränen.

ProtectPipe tavoittelee tammikuun joukkorahoituskierroksella kasvuun kerätyn 850 000 euron rahoituksen siivittämänä tänä vuonna neljän miljoonan euron liikevaihtoa. Yritys jatkaa tuotekehitystään ja aikoo laajentua 1,5 vuoden sisällä kuuteen uuteen maahan.

Vastaa