You are currently viewing Miten voin estää putkiremontin?

Miten voin estää putkiremontin?

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Olet vuosien säästämisen jälkeen onnistunut ostamaan unelmiesi kodin. Kaikki on pintapuolisesti kunnossa. Ajan mittaan kuitenkin huomaat putkien vähän oikuttelevan, viemäristä leviää hajuja ja putki ei vedä kunnolla. Pian saat kirjeen putkisaneerauksen alkamisesta.

Yleinen riesa

Tämä kauhutarina ei valitettavasti ole mikään harvinainen tapaus. Tulevan vuosikymmenen aikana remontin alle joutuu Suomessa jopa 30000 kotia vuodessa. Remontin hinta vaihtelee n.250–1 200 euron välillä per neliö, riippuen miten se tehdään ja missä päin Suomea. Remontin tarve on yleisesti arvioiden n. 45-50 vuoden välein, mutta tämäkin voi vaihdella suuntaan tai toiseen riippuen kuinka paljon rasitusta putket joutuvat kestämään sekä putkien materiaalista.

Taloudellisen tappion lisäksi putkiremontti tekee kodeista lähes aina asuinkelvottomia osan tai koko remontin keston ajaksi. Harva haluaa asua kodissa remontin keskellä ilman juoksevaa vettä. Väliaikaisasumuksessa voi joutua viipymään jopa 8-13 viikkoa kun remontti tehdään perinteisellä tavalla, jossa korvataan kaikki putket ja uusitaan kylpyhuoneet.

Miksi putket täytyy uusia?

Putkiremontin tarve ilmenee, kun viemäriputket ovat päässeet haurastumaan vuosien varrella. Mutta mikä haurastuttaa putkia? Vuosien varrella viemäriin jää jumiin vaikka mitä; epäorgaanisista aineista aineista jotka eivät todellakaan kuulu sinne, orgaaniseen jätteeseen johon sisältyy mm. rasva, tärkkelys ja selluloosa. Vaikka olisi todella tarkka ja ei koskaan laittaisi viemäriin mitään sinne kuulumatonta, orgaanista jätettä syntyy ihan jokapäiväisen elämän seurauksena ja tämä kuluttaa vähitellen putkia.

Suurin osa orgaanisesta jätteestä kulkeutuu viemäriä pitkin pois ja liukenee virtauksen mukana, mutta pieni osa jää silti kiinni putkien seiniin aiheuttaen tukoksia ja ajan kanssa haurastumista. 85% putkiremonteista tehdään sen vuoksi, että viemäriputket ovat haurastuneet. Kun orgaaniset jätteet jäävät lojumaan putkeen, ne alkavat mädäntyä ja tuottaa rikkivetyä, joka muuttuu rikkihapoksi ja muodostaa  pintaan kaasukuplan joka syöpyy hiljalleen putkesta läpi.

Kuinka välttää haurastuminen?

Putkien haurastumisen estäminen lykkää putkiremontin tarvetta. Käytännössä siis estämällä orgaanisen jätteen jäämisen kiinni putkeen estää rikkihapon syntymisen, jolloin putket kestävät jopa vuosikymmeniä pidempään. Tarvitaan aine, joka poistaa hellävaraisesti orgaanisen jätteen putkista.

Meidän ratkaisumme on ennaltaehkäisy

Uskomme, että paras tapa välttää putkiremontti on aloittaa ennaltaehkäisevä viemärinhoito ajoissa. PUTKIPÖPÖ Kodin Mikrobi- mikrobiluos kirjaimellisesti syö viemäreistä pois kaiken orgaanisen jätteen, putkia vahingoittamatta ja ympäristöystävällisesti.

Teemme sopimuksia myös taloyhtiöiden kanssa. Mikäli uskot, että oma taloyhtiösi voisi olla kiinnostunut ennaltaehkäisevästä viemärinhoitoratkaisustamme, kerromme mielellämme teille ratkaisusta lisää. Voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme täällä tai mikäli et itse vastaa taloyhtiösi asioista, voit ilmiantaa taloyhtiön päättäjän täällä, niin olemme häneen yhteydessä. Omakotitaloasujat voivat tilata tuotettamme kätevästi verkkokaupasta.

Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat, Rakennuslehti ja Asuntosuomi

Vastaa