You are currently viewing Hajulukkojen puhdistus on taloyhtiöiden vastuulla

Hajulukkojen puhdistus on taloyhtiöiden vastuulla

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Blogi
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat uutisoivat taloyhtiöiden uudistuneesta roolista kunnossapitovastuunjaossa. Kiinteistöliiton uuden tulkinnan mukaan vastuunjaossa on tapahtunut merkittäviä muutoksia – asukkaan vastuulta on poistunut monia tehtäviä, jotka taloyhtiöiden tulisi nyt hoitaa. Tästä seuraa helpotusta asukkaille, mutta samalla taloyhtiöiden tulee kiinnittää enemmän huomiota asuntojen kunnossapitoon.

Hajulukko on yksi muutoksen esimerkeistä. Sen puhdistaminen kuuluu vastedes taloyhtiölle. Hajulukon puhdistus vaatii usein hankalia työkaluja asukkaille, jolloin puhdistus jää monesti kokonaan tekemättä. Kiinteistöliiton mukaan taloyhtiön on helpompi huolehtia puhdostuksesta.

“Liiton mukaan on myös olemassa vesivahingon vaara, jos asukas lähtee itse avaamaan hajulukkoa ja kokoaa tiivisteet virheellisesti”, uutisoi Ilta-Sanomat.

Hajulukko on pala putkea, joka sijaitsee lavuaarin alla, joka sisältää muutaman desin vettä. Putken tehtävä on estää haisevien viemärikaasujen ja bakteerien leviäminen huoneistoon.

Taloyhtiöiden tulisikin hoitaa hajulukkojen puhdistaminen ajoissa, ettei se ehdi aiheuttamaan ongelmia putkien kunnossa tai vesivahinkoja. Viemäritukosten ja muiden ikävien yllätysten ennaltaehkäisy on huomattavasti taloudellisempaa ja käytännöllisempää kuin ongelman kohtaaminen vasta niiden ilmaantuessa.

“Lain mukaan taloyhtiön on pidettävä kunnossa esimerkiksi viemäreiden ja ilmanvaihdon kaltaiset perusjärjestelmät, mutta se ei erittele vastuunjakoa tarkemmin.” Helsingin Sanomien jutun mukaan asunto-osakeyhtiölaki jää tulkinnanvaraiseksi, mikä vahvistaa Kiinteistöliiton asemaa linjan noudattamisen suhteen.

Uusi ympäristöystävällinen ratkaisu

Hajulukko tukkeutuu helposti orgaanisesta jätteestä, jolloin viemäri menee tukkoon ja voi aiheuttaa mittavia vahinkoja. Kehittämämme ympäristöystävällinen mikrobiliuos puhdistaa hajulukon ja ratkaisee viemäriongelmat kestävästi ja kannattavasti. Liuoksen sisältämät mikrobikannat käyttävät putkiin kerääntynyttä orgaanista jätettä ravintonaan. Ennaltaehkäisemällä orgaanisen jätteen kerääntymistä, ei putkia haurastuttavaa rikkivetyä pääse myöskään syntymään ja viemäriputkiston käyttöikää pitenee. ProtectPipe tarjoaa uuden ennaltaehkäisevän palvelun, joka toimitetaan asiakkaille kerran kuussa valmiissa annospusseissa, jolloin liuos on helppo annostella suoraan viemäriin. Tämä Turva+-palvelu auttaa taloyhtiöitä hoitamaan viemärin ennaltaehkäisyn näppärästi.

Ottamalla yhteyttä asiantuntijoihimme kuulet, miten ratkaisumme voi hyödyttää teidän taloyhtiötänne! Jos et itse vastaa taloyhtiösi asioista, voit ilmiantaa taloyhtiön päättäjän täällä, niin olemme häneen yhteydessä.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat

Tutustu tuotteisiimme täällä!

Vastaa