Oma tili My account My account Konto Minu konto

Ennakoiva viemärinhoito – kuin hampaiden pesu putkistoille.

Preventiv rörvård – som tandtvätt för rören

Preventive sewer care – like a toothbrush for the pipeline.

Preventive sewer care – like a toothbrush for the pipeline.

LYHYESTI MEISTÄ

 

ProtectPipe on täysin suomalainen mikrobioteknologiayritys. Tuotamme eläviä mikrobikantoja sisältäviä liuoksia, jotka poistavat orgaanisen jätteen putkistosta, estäen haitallisen rikkivedyn muodostumisen tehokkaasti. Mikrobiliuos kulkeutuu putkien kertymäkohtiin, ja käyttää orgaanista ainesta ravintonaan. Tämä pysäyttää putkiston kulumisen ja estää haitallisten jätteiden päätymisen herkkään Itämeren luontoon.

 

Asiakassegmenttejämme ovat kotitaloudet, taloyhtiöt, tuotanto- ja vesilaitokset, ravintolat sekä laivat. Olemme pilotoineet tuotettamme myös onnistuneesti hammaslääkäriasemilla. Kuluttajat voivat tilata PUTKIPÖPÖ Kodin mikrobi -liuosta kätevästi verkkokaupastamme. Taloyhtiöille räätälöimme ennaltaehkäiseviä viemärinhoitoratkaisuja yhtiön tarpeen ja koon mukaan. Yritysasiakkaillemme tuotantolaitos- ja ravintolasegmentissä toimitamme BIOFLOW-mikrobiliuosta ja laivayhtiöille BIOMARINE-liuosta.

 

TILAUS, TOIMITUS & JÄLLEENMYYNTI

 

Mistä tuotetta voi ostaa?

 

Tuotetta voi ostaa kätevästi verkkokaupastamme sekä valikoiduista pääkaupunkiseudun K-Raudoista. Taloyhtiöille, ravintoloille, tuotanto- ja vesilaitoksille sekä laivayhtiöille tarjoamme yksilöllisesti räätälöityjä viemärinhoitoratkaisuja. Näistä voit olla yhteydessä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai jättämällä yhteystietosi oikeassa alakulmassa olevaan chat-ikkunaan.

 

Mihin tuotteet toimitetaan?

 

Verkkokaupasta tehdyt tilaukset toimitetaan PostNordin MyPack Collect -palvelulla valitsemaasi toimitusosoitetta lähimpään noutopaikkaan. Normaali toimitusaika on 2-5 arkipäivää. Tilauksen saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestitse. Voit tarkistaa lähimmän noutopisteesi tästä.

 

Onko palautusoikeutta?

 

Verkkokaupasta ostettaessa normaali peruutusoikeus on 14 päivää ostohetkestä. Tuote tulee palauttaa avaamattomana.

 

TUOTTEEMME

 

Miten mikrobiliuos toimii?

 

Mikrobiliuoksemme teho perustuu tarkasti valikoituihin bakteerikantoihin, jotka syövät orgaanista jätettä viemäriputkien sisäpinnoilta. Mikrobit käyttävät orgaanista ainesta, kuten ruoantähteitä, rasvaa ja hiuksia, ravintonaan ja muuttavat ne aineenvaihduntansa kautta harmittomaksi vedeksi, hiilidioksidiksi ja bakteerien biomassaksi. Toisin kuin entsyymit, mikrobimme eivät liuota rasvaa tai siirrä ongelmaa eteenpäin kunnalliseen viemäriverkostoon.

 

Mitä aine sisältää?

 

Liuos sisältää muun muassa luonnollisia mikrobeja, säilöntäainetta ja hajusteita. Mikrobiliuoksen sisältämät viisi eri bakteerikantaa yhdessä poistavat niin rasvan, proteiinin, tärkkelyksen, selluloosan kuin rikkivedynkin.

 

Onko mikrobiliuos hajustettu vai hajustamaton? Onko hyväntuoksuinen?

 

Mikrobiliuos on miedosti hajustettu ja se tuoksuu makeilta hedelmiltä tai purukumilta.

 

Mitä mikrobeille tapahtuu kun putkessa ei enää ole jätettä?

 

Viemäriputkiin päätyy väistämättä orgaanista jätettä muun muassa astioiden esihuuhtelun, astianpesukoneen käytön sekä suihkussa ja wc:ssä käynnin yhteydessä. Mikrobeille riittää siis syötävää putkissa.

 

ANNOSTELU

 

Paljonko liuosta annostellaan?

 

Kun aloitat mikrobiliuoksen käytön, annostele 1 dl liuosta jokaiseen viemäripisteeseen iltaisin seitsemän vuorokauden ajan. Pyri välttämään viemäreiden huuhtelua yön aikana. Tämän jälkeen annostelua jatketaan kuukausittaisella ylläpitohoidolla. Ylläpitohoidossa liuosta annostellaan 1 dl kerran kuukaudessa jokaiseen viemäripisteeseen. Pyri tällöinkin välttämään viemäreiden huuhtelua yön aikana. Jos ylläpitohoidon aikana joku viemäreistä vetää huonosti tai sieltä kuuluu pulputtavaa ääntä, käynnistä alun seitsemän päivän tehohoito välittömästi uudestaan kyseisessä viemäripisteessä.

 

Mihin liuosta kaadetaan?

 

Liuosta annostellaan kaikkiin viemäripisteisiin eli lavuaareihin, lattiakaivoihin ja wc-pönttöihin. Älä kaada tuotetta suoraan astianpesukoneeseen.

 

Täytyykö laimentaa?

 

Ei, mikrobiliuosta ei tarvitse laimentaa vaan sitä annostellaan viemäripisteisiin sellaisenaan.

 

Kauanko vaikutus kestää? Kuinka usein pitää annostella?

 

Mikrobiliuoksen teho perustuu jatkuvaan käyttöön. Säännöllinen annostelu pitää bakteerikannat elossa viemäriputkistossa, jolloin ne estävät orgaanisen jätteen kertymistä tehokkaasti. Jos käyttö lopetetaan, alkaa viemäriputkiin ajan kuluessa kertyä uutta orgaanista ainetta. Ylläpitohoidossa liuosta annostellaan viemäripisteisiin kuukausittain.

 

Kuinka usein voi käyttää, ettei kuluta putkia?

 

Mikrobiliuos estää putkien kulumisen poistamalla orgaanista jätettä. Mikrobiliuos ei siis kuluta putkia vaan päinvastoin pidentää niiden käyttöikää.

 

Riittääkö yksi kanisteri yhteen käsittelykertaan?

 

5 litran kanisterin riittoisuus riippuu kohteen viemäripisteiden määrästä. Ensimmäisen viikon tehohoidon aikana mikrobiliuosta annostellaan 1 dl jokaiseen viemäripisteeseen päivittäin. Tämän jälkeen ylläpitohoitona riittää 1 dl mikrobiliuosta jokaiseen viemäripisteeseen kerran kuukaudessa.

 

Huuhtoutuuko mikrobiliuos veden mukana pois putkesta?

 

Ensimmäisen käyttöviikon aikana viemäripisteisiin annostellaan päivittäin mikrobiliuosta, jolloin putken sisäpinnoille muodostuu biofilmi, jonka bakteerit syövät orgaanista jätettä ja estävät uuden aineksen kiinnittymisen putkeen. Biofilmin ylläpitoon riittää tämän jälkeen parhaimmillaan vain yhden desilitran lisääminen jokaiseen viemäripisteeseen kerran kuukaudessa. Annostelu kannattaa ajoittaa ilta-aikaan ja välttää viemäreiden huuhtelua seuraavan yön aikana. Säännöllinen annostelu takaa siis sen, että viemäriputkissa on jatkuvasti orgaanista jätettä syöviä mikrobeja.

 

SÄILYTYS, KÄSITTELY JA PARASTA ENNEN -PÄIVÄYS

 

Miten tuotetta pitää säilyttää?

 

Säilytä tuote kuivassa +5…+50 °C-asteessa. Pidä tuotteen korkki tiiviisti suljettuna. Kierrätä tyhjä pakkaus viemällä se muovinkeräykseen.

 

Kauanko mikrobiliuos säilyy avattuna? Onko parasta ennen päiväystä?

 

Tuote säilyy oikein säilytettynä 24 kuukautta avaamisesta.

 

YMPÄRISTÖ JA TERVEYS

 

Kuormittaako mikrobiliuos luontoa?

 

Ei. Mikrobiliuos ei kuormita luontoa, vaan se on täysin ympäristöystävällinen. Ympäristöystävällisyys on yksi yrityksemme keskeisimmistä arvoista. Luonnolliset mikrobit puhdistavat jätevettä orgaanisesta aineksesta ja vähentävät näin vesistöihimme päätyviä rehevöittäviä ravinteita. Kotitaloudet ja taloyhtiöt, jotka käyttävät mikrobiliuostamme, tuottavat puhtaampaa jätevettä. Myös laivat, joissa vedenpuhdistusta saadaan tehostettua, laskevat satamiin ja mereen yhä puhtaampaa vettä.

 

Onko liuos vaarallinen terveydelle?

 

Ei ole vaarallinen terveydelle. Bakteerit ovat turvallisia käsitellä ilman suojavarusteita, eivätkä ne aiheuta vaaraa ihmisille tai ympäristölle missään elinkaarensa vaiheessa. Liuoksen sisältämä säilöntäaine tai pintajännitettä poistava alkoholi saattavat kuitenkin aiheuttaa allergiaoireita. Tuote tulee pitää lasten ulottumattomissa, eikä sitä saa niellä. Jos ainetta joutuu silmiin tai iholle, se tulee huuhtoa huolellisesti pois vedellä. Jos ärsytysoireita ilmaantuu, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

 

Mitä vedenpuhdistuslaitokset sanovat tähän? Vaikeuttaako vedenpuhdistusprosessia?

 

Tuotteissamme käytetään samoja bakteerikantoja kuin vedenpuhdistamoilla, eivätkä ne vaikeuta puhdistusprosessia vaan päinvastoin edistävät sitä. Käyttämällä mikrobiliuostamme tuotat puhtaampaa vettä, jolloin vedenpuhdistuslaitoksiin kohdistuva kuormitus kevenee ja ne pystyvät keskittymään esimerkiksi haitallisten mikromuovien ja lääkejäämien poistamiseen jätevedestä.

 

HAJUT JA HYÖNTEISET

 

Poistaako liuos viemärihajuja vai pahentavatko mikrobit hajuhaittoja?

 

Orgaanisen jätteen mädäntyessä putkistossa hajuhaitat ovat yleisiä. Mädäntyessään orgaaninen jäte muodostaa rikkivetyä, joka muistuttaa hajultaan mätää kananmunaa. Kehittämämme mikrobiliuos syö putkiin kerääntyneen orgaanisen jätteen ja estää näin rikkivetyä syntymästä. Mikrobit eivät itsessään haise, eivätkä pahenna hajuhaittoja vaan päinvastoin poistavat niitä.

 

Miten mikrobiliuos pitää hyönteiset poissa?

 

Mikrobiliuoksemme sisältämät elävät mikrobikannat syövät orgaanisen jätteen putkistosta ja samalla poistavat pahat hajut sekä banaanikärpäset ja niiden jälkikasvun. Mikrobit puhdistavat putkien sisäpinnoille kerääntyneen jätteen ja muodostavat sen tilalle biofilmin, joka estää jatkossa ruoantähteitä ja rasvaa kiinnittymästä putkeen. Putki pysyy puhtaana, ja banaanikärpäset pysyvät poissa.

 

PUTKIEN MATERIAALI, IKÄ & KUNTO

 

Voiko käyttää mökin tai asuntovaunun viemäriputkistoihin?

 

Voi. Mikrobiliuoksemme sopii kaikkiin viemäriputkistoihin, niiden ikään tai materiaaliin katsomatta.

 

Sopiiko mikrobiliuos kaikille putkimateriaaleille?

 

Kyllä, täysin luonnollinen mikrobiliuoksemme sopii kaikille materiaaleille, eikä se kuluta putkia. Tuotetta voi käyttää niin valurautaisiin kuin muovisiinkin putkiin, sekä sukitetuille putkille.

 

Voiko kerrostalossa käyttää omiin putkiin?

 

Voi. Parhaimman tehon tuotteesta saa kuitenkin koko taloyhtiölle, jos liuos on käytössä kaikissa asunnoissa. Jos et itse vastaa taloyhtiösi asioista, voi ilmiantaa taloyhtiön päättäjän täällä ja olemme heihin yhteydessä.

 

Hajottavatko mikrobit jo vuosikymmenien ajan putkien seinämiin kertynyttä orgaanista jätettä? Voiko tuotetta käyttää jo tukkeutuneeseen putkeen?

 

Kyllä hajottavat ja voi käyttää tukkeutuneeseen putkeen, mutta biologinen puhdistumisprosessi ei kuitenkaan ole välitön, joten tuloksia syntyy ensimmäisten viikkojen aikana. Jos tukos on erittäin paha, kannattaa se ensin avata mekaanisesti ja aloittaa sen jälkeen mikrobiliuoksen käyttö, jottei uusia tukoksia pääse syntymään.

 

Voiko käyttää huonokuntoiseen putkeen?

 

Voi. Mikrobiliuos ei vahingoita tai kuluta putkia.

 

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä löydät täältä. Jos et kuitenkaan löytänyt vastausta mieltäsi askarruttavaan asiaan, voit ottaa meihin yhteyttä esimerkiksi oikeassa alakulmassa olevan chat-ikkunan kautta!

 

X